HET ONTSTAAN VAN BREIZH

De oorsprong van de crêpe ligt in Bretagne. Een regio in het noordwesten van Frankrijk. De kustlijn van deze regio doet sterk denken aan de kust van Engeland en de bewoners van deze streek zijn oorspronkelijk Kelten. Zij spreken dan ook hun eigen taal, het Bretons. In het Bretons spreek je ‘Bretagne’ uit als ‘Breizh’. Dit is de reden waarom deze rijdende crêperie de naam Breizh draagt!

Mijn naam is Grietje en ik ben de eigenares van Breizh.
Al sinds jongs af aan kom ik regelmatig in Bretagne. Mijn oma heeft een vakantiehuis in deze streek waar wij als familie dankbaar gebruik van mogen maken. Doordat ik hier zo vaak kom en de cultuur ben gaan begrijpen ben ik van Bretagne gaan houden en heeft deze streek een plekje in mijn hart gekregen. Ik wil mensen in Nederland kennis laten maken met Bretagne en ze de sfeer van deze unieke streek laten beleven door de Bretonse crêpe in Nederland meer bekendheid te geven. Om een echte Bretonse crêpe te kunnen serveren ben ik voor onderzoek naar Bretagne gegaan, waar ik verschillende crêpe-bakkers naar hun recept heb gevraagd. Deze mensen werden zo enthousiast van mijn idee dat ze mij alle fijne kneepjes van het vak hebben uitgelegd en hun recepten met mij hebben gedeeld. De crêpes die wij serveren zijn dan ook volgens het traditionele Bretonse recept gemaakt!

ONZE VISIE

Wij streven ernaar om een beleving te creëren op het gebied van voeding en hierbij het Bretonse karakter van de crêpe in Nederland meer bekendheid te geven.